F.S. The Reds for Duchenne

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Op de kerstmarkt op het dorpsplein kan je aan onze stand komen genieten van de bieren van Brasserie Achouffe, lekkere Cava. Voor de kids hebben we frisdranken.
Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor confituur van moemoe, mooie kerstkaarsjes en allerlei collector-items van Brasserie Achouffe.

Waarom dit goed doel?

Een zoontje van één van onze leden lijdt aan de spierziekte van Duchenne.
Logisch dus!

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel