Fruitactie

Ten voordele van Sint-Vincentius a Paulo

Onze kinderen kunnen een fruitkaart kopen voor 5 euro, daarmee kunnen ze tien keer fruit eten. We zorgen ervoor dat ze kunnen kiezen uit minstens twee, meestal drie soorten. Ze mogen hun kaart ook delen met broer of zus maar ze mogen geen 'tournée générale' geven voor hun vriendjes. ;) De appeltjes, peertjes, clementientjes en mandarijnen verkopen vlot maar als er bananen zijn is het meestal een stormloop! De verkopers (uit vierde, vijfde en zesde leerjaar) zetten stempeltjes bij elk fruitje dat ze verkopen. Het derde leerjaar zorgt er als 'fruitsecurity' voor dat al het afval in de GFT belandt.
Het is steeds een groot succes en ...tussen Sint Maarten en Kerst eten onze kinderen zo extra veel fruit, en niet alleen chocolade en marsepein...
De volle fruitkaarten droppen ze in een brievenbus, daaruit trekken we per leerjaar winnaars: die krijgen een appeltaart of een ander prijsje.

Waarom dit goed doel?

Het Noodwinkeltje van Zele, afdeling 632 van de voedselbedeling, zorgt er telkens weer voor dat heel wat mensen verder kunnen, als er geen geld meer is voor eten. Ook onze school werd gesteund door deze organisatie.

Sint-Vincentius a Paulo

Wij werken samen met het plaatselijke OCMW die ons maandelijks de lijst van behoeftigen doorstuurt, gezinnen komen ons rechtstreeks om voedselhulp vragen.De armoede neemt toe en de voedingsproducten van de Europese Gemeenschap worden steeds minder,daarom gaan onze vrijwilligers dagelijks de baan op om diverser warenhuizen en groente veilingen te bezoeken om voldoende te hebben voor al de gezinnen.Wij krijgen geen subsidies en rekenen op ieder van u om ons financieel te steunen zodat we de nodige voedingswaren kunnen aankopen (melk , meel, rijst,vis,vlees enz)

Bekijk dit goed doel