Fruitactie

Ten voordele van FINADO Ethiopië, Haïti, Vietnam

Onze kinderen kunnen een fruitkaart kopen voor 5 euro, daarmee kunnen ze tien keer fruit eten. We zorgen ervoor dat ze kunnen kiezen uit minstens twee, meestal drie soorten. Ze mogen hun kaart ook delen met broer of zus maar ze mogen geen 'tournée générale' geven voor hun vriendjes. ;) De appeltjes, peertjes, clementientjes en mandarijnen verkopen vlot maar als er bananen zijn is het meestal een stormloop! De verkopers (uit vierde, vijfde en zesde leerjaar) zetten stempeltjes bij elk fruitje dat ze verkopen. Het derde leerjaar zorgt er
als 'fruitsecurity' voor dat al het afval in de GFT belandt.
Het is steeds een groot succes en ...tussen Sint Maarten en Kerst eten onze kinderen zo extra veel fruit, en niet alleen chocolade en marsepein...De volle fruitkaarten droppen ze in een brievenbus, daaruit trekken we per leerjaar winnaars: die krijgen een appeltaart of een ander prijsje.

Waarom dit goed doel?

Meester Georges, oud-leraar van onze school, toonde ons jaar na jaar hoe goed onze centen in Ethiopië besteed worden. Zo hielpen we mee aan de waterprojecten en hielpen we mee zorgen voor schoolmeubilair. Vorig jaar was er brand in een tehuis, toen was er nog meer nood dan anders aan centjes...

FINADO Ethiopië, Haïti, Vietnam

Finado, dat is een enthousiaste groep vrijwilligers, die zich inzetten voor kinderen in Ethiopië, Vietnam en Haiti. In die landen steunt Finado o.a. de bouw, renovatie en inrichting van scholen. Duizenden kinderen kunnen hierdoor dagelijks naar de klas. Tweede pijler zijn onze waterprojecten, waarbij we waterputten in afgelegen gebieden mogelijk maken en/of investeren in sanitair/ Met de middelen die we dankzij Music For Life verzamelen, gaan we verder in die projecten aan de slag. En je maakt snel een verschil: ga je voor 1 schoolbank? Super. Die kost gemiddeld zo'n 40 euro per stuk.
Ambitieuzer? Ook goed natuurlijk! In grotere projecten bouwen we nieuwe klasjes en brengen we water naar lokale gemeenschappen. Bouw je mee? Contacteer ons gerust om te informeren naar een specifiek project op jouw maat dat je kan steunen met je actie.

Bekijk dit goed doel