Frituur "den Bak" en "K vraag het aan"

Ten voordele van FEESTvarken vzw

De gedetineerden van de gevangenis in Turnhout hebben de mogelijkheid gekregen om frituursnacks te bestellen tvv het goede doel.
Daarnaast kunnen ze ook liedjes aanvragen die tijdens de wandelmomenten van dinsdag 17/12 worden afgespeeld.

Waarom dit goed doel?

In de 4 Kempense gevangenissen geven we, de organisatie - ondersteuners van CAW De Kempen, de gedetineerden om uit 4 lokale goede doelen 1 doel te kiezen. Het goede doel met de meeste stemmen, wordt het door waarvoor we in de gevangenissen onze acties registreren. Het zijn dus de gedetineerden die voor het goede doel hebben gekozen, elk voor een uiteenlopende reden.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel