Friendsgiving

Ten voordele van School & Ziekzijn Oost-Vlaanderen vzw

Vanaf 8u staan we klaar met een lekker Amerikaans ontbijt bestaande uit American pancakes, cereal, bagels... daarna kan je genieten van een tal van snacks zoals zelfgemaakt apple pie, donuts, brownies... Ook voor lunch wordt er gezorgd. Daarvoor kan je kiezen tussen een turkey sandwich, verse pompoensoep... Drankjes zal u ook bij ons kunnen vinden. We hebben een gevarieerd aanbod bestaande uit zelfgemaakte limonade en iced tea, koffie, appelsien- en appelsap... maar niet enkel voor eten kan je bij ons terecht, ook wordt er een leuke quiz voorzien waarbij je van alles te weten komt over Thanksgiving. Wij hebben er dit jaar voor gekozen om de naam een twist te geven en er Friendsgiving van te maken. Omdat we dit op school organiseren, vieren we dit onder vrienden en niet onder familie. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel: School&Ziekzijn Oost-Vlaanderen vzw. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de Arteveldehogeschool.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn acht studenten van de educatieve bachelor secundair onderwijs. Voor een van onze vakken konden wij ervoor kiezen om Thanksgiving te organiseren op school. Hiervoor gaat de opbrengst naar een goed doel die we zelf mochten kiezen. Toen we door de lijst van goede doelen gingen, sprong deze er toch wel uit. Aangezien wij allemaal leerkrachten willen worden, vinden wij het belangrijk dat elk kind onderwijs krijgt, ook kinderen die door omstandigheden niet naar school kunnen gaan. Daarom willen wij dit goede doel steunen, zodat zij meer hulp kunnen inzetten om de kinderen ook een kans te geven in het onderwijs.

School & Ziekzijn Oost-Vlaanderen vzw

Elke leerling heeft recht op onderwijs, ook al kan hij niet naar school!
School & Ziekzijn (S&Z), een vrijwilligersorganisatie, is er voor kinderen en jongeren die door ziekte, ongeval of psychische problemen tijdelijk de lessen niet kunnen volgen. Gediplomeerde, ervaren vrijwilligers zorgen ervoor dat deze leerlingen nadien zonder leerachterstand bij hun klasgenoten kunnen aansluiten. De lessen zijn gratis, individueel, op maat van de leerling en in samenwerking met de school.
School&Ziekzijn werkt met vele enthousiaste lesgevers met een groot hart die altijd klaar staan om te helpen!

Bekijk dit goed doel