Friendsforlife

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Wij willen reclame maken via affiche die we kunnen maken via ons werk. Mond aan mond reclame en iedereen WARM maken voor ons project! Wij werken allemaal in een maatwerkbedrijf en willen ook ons steentje bijdragen om hulp te bieden bij psychische kwetsbaarheid! Als wij dit kunnen kan iedereen het. Onderschat ons niet, we gaan er volledig voor!

Waarom dit goed doel?

Iedereen die mee werkt aan onze actie is hier reeds mee in aanraking gekomen door het verlies van familie en/of vrienden. Wij vinden het belangrijk om hier aandacht aan te geven en ons steentje bij te dragen om zelfmoord bespreekbaar te maken en middelen te investeren voor betere hulp.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's