FRIENDS for life

Ten voordele van Emiliani

Op 19 november toveren Ascento, Emiliani en Moeder Domper Auditorium O van de campus Rozier van UGent voor één avond om tot Central Perk. Via het Facebookevenement "FRIENDS for life - The award show" kunnen jullie stemmen op jullie favoriete aflevering van FRIENDS (en zijn jullie meteen ook ingeschreven). Op de avond zelf kijken we dan samen naar de drie afleveringen met de meeste stemmen. Dit doen we uiteraard met een trifle van popcorn, chips en beef sautéed with peas and onions. We zorgen voor héél veel eten, want Joey doesn't share food.
Als jullie nog meer motivatie zouden nodig hebben: op het evenement zelf kan je een vrije donatie doen én alle opbrengst van het drinken en de snacks gaat naar ons goed doel (Emiliani). We hopen jullie allemaal te verwelkomen en er een leuke, maar vooral warme avond van te maken! Er zijn max. 100 plaatsen, dus VOL = VOL!

P.s.: neem gerust jullie dekentje en kussen mee zodat jullie het effect van Rosita The Barcalounger zelf kunnen ervaren!

Waarom dit goed doel?

Wij, Amandine en Kimberley, zijn twee masterstudenten bedrijfspsychologie en lopen dit jaar stage bij Ascento. Via deze hebben we kennis gemaakt met Emiliani. Medewerkers bij Emiliani zetten zich dagdagelijks in om mensen met een beperking zo veel mogelijk te ondersteunen. En dit op vlak van wonen, werken, leren en vrije tijd. Hun prioriteit is om mensen met een beperking alle kansen te bieden en ruimte te geven om waardevol te zijn in en voor hun omgeving. Om deze kansen te optimaliseren, is er aandacht nodig voor digitalisering. Concreet wil men investeren in een innovatief multimediaproject. Voor mensen met een beperking zijn vaak nieuwe technologie en digitale media niet erg toegankelijk. Hierdoor missen ze opportuniteiten. Met dit multimediaproject wil Emiliani digitale media in hun werking verweven door het zichtbaar te maken en cliënten te ondersteunen in het gebruik ervan. Voor dit hartverwarmend project willen wij graag ons steentje bijdragen.

Emiliani

Emiliani biedt mensen met een beperking en hun netwerk professionele ondersteuning bij het zelf invullen van hun leven op het vlak van wonen, leren, werken en vrije tijd.
Emiliani wil een multimedia project oprichten binnen de voorziening. Met ons multimediaproject willen we digitale media in onze werking verweven, willen we digitale media zichtbaar maken aan onze cliënten en hen ondersteunen in het gebruik er van.
Doelstellingen: Netwerkverruiming via digitale en sociale media, mediawijsheid en bescherming, informeren van cliënten, ontspanning en vrije tijd, stress- en pijnbestrijding, lichaamsfuncties verbeteren, communicatie verbreden.
Om onze doelstellingen te bereiken willen we een multimediaproject lanceren dat bestaat uit 3 onderdelen:
• Ondersteunende communicatie met iPad en Grid applicatie. • Snoezelen, pijn- en stressbehandeling met Virtual Reality • Pactieve beweging: Heeft bewezen positieve effecten op mentale en lichamelijke fitheid.

Bekijk dit goed doel