Frères Maristes for climate

Ten voordele van GoodPlanet Belgium

Samen met onze leerlingen willen we graag één van de goede doelen die strijden voor een beter klimaat en milieu, een duwtje in de rug geven en organiseren hiervoor een actie in onze school, ten voordele van GoodPlanet Belgium.
De leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich, samen met hun leerkrachten, in om de Warmste Schoolmaaltijd voor te schotelen aan het personeel et alle andere leerlingen van de school. Er werd gekozen voor frietjes, maar dan wel met vegetarische bijgerechten zoals vele groenten, eiersalade, enz. Een logische keuze gezien we de inpakt op het klimaat zo beperkt mogelijk willen houden door geen vlees te serveren maar hierbij toch het plezier van een lekker Belgisch frietje niet willen ontnemen!

Waarom dit goed doel?

We werkten in de klas rond klimaatopwarming, ontdekten hoe onze consumptiemaatschappij hier een belangrijke rol in speelt, leerden hoe we zelf ons steentje kunnen bijdragen om de aarde te beschermen, we bekeken de film ZOOks die heel wat bewustwording uitlokte...
Vele activiteiten vonden we op sites van verschillende organisaties die zich inzetten voor de natuur en het klimaat. Alles draait rond één cruciaal doel, de wereld (mens, dier en natuur) te beschermen. We denken dat dit, op dit moment, één van de belangrijkste doelen is. Als jong en oud zich er niet van bewust worden dat we onze aarde moeten 'redden' dan hebben vele andere doelen (ziektebestrijding, armoedebestrijding, enz.) waar we ons met hart en ziel voor inzetten weinig zin binnen minder dan een eeuw. Het gaat om onze toekomst, maar vooral om de toekomst van onze kinderen!
Daarom kozen we voor GoodPlanet Belgium. Zij organiseren o.a. workshops en projecten om jong en oud hiervoor te sensibiliseren.

GoodPlanet Belgium

GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen. Een GoodPlanet.
Via onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en planten we zaadjes voor verandering. We maken de ideeën achter duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en aantrekkelijk. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek. Jaarlijks inspireren en activeren onze 80 medewerkers en tientallen vrijwilligers meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.

Bekijk dit goed doel