Fran for Friends

Ten voordele van Prinses Harte

We beginnen vanaf november met een online verkoop van onze creaties op onze Facebook pagina Fran for Friends en je vindt ons op december ook hier en daar 'live' op een kerstmarktje.
Al jaren steunen we zo goede doelen die voor Fran zelf betekenisvol waren of waar we heel sterk in geloven, zoals bv baanbrekend kankeronderzoek.
We naaien, samen met onze helpende handen, vrolijke zelfgemaakte baby- en kinderkleren, lekker warme sjaals, tasjes klein en groot voor jezelf of als cadeautje, maar je kan ook 'op maat' iets bestellen.

Waarom dit goed doel?

Omdat Debbie, die Fran For Friends opstartte, zelf haar dochtertje Fran verloor aan een hersentumor en we dus goed weten wat een organisatie als Prinses Harte kan betekenen voor kindjes met kanker.
We kiezen elk jaar een of meerdere doelen die volgens ons betekenisvol zijn en dit jaar kiezen we voor Prinses Harte (en het Yamina Krossafonds, dat kankeronderzoek ondersteunt)

Prinses Harte

De kinderkankerafdeling in het ziekenhuis. Jouw kind in één van de bedden. Het is ons verhaal. En het verhaal van Harte, die ziek werd toen ze 5 was. Ze had kanker en lag 4 weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen zorgden voor afwisseling.
Vzw Prinses Harte doet dat nu voor andere kinderen. Wij maken een ziek kind blij met een ridder- of prinsessenpakket. Zo’n pakket bevat een speciale pyjama, een fleecedeken, een pop, een warmtekussen, een muts, een schoudertas…
We doorbreken hiermee de beangstigende ziekenhuisomgeving. Het pakket is gratis, de kinderen mogen het mee naar huis nemen.
We verwennen elk jaar 200 kinderen met kanker in de ziekenhuizen van Leuven, Gent, Jette en Antwerpen.

Bekijk dit goed doel