Foute kersttruien & -lunch voor Prader-Willi

Ten voordele van Prader Willi Vlaanderen

Op vrijdag 20/12 zetten 30 collega's die werken bij de federatie van de Belgische autobus- en autocarondernemers (FBAA), het instituut voor de autobus en de autocar (ICB), het Sociaal Fonds Bus & Car en het opleidingsinstituut FCBO, zich allen in voor de vzw Prader-Willi Vlaanderen. En dat op een ludieke en gastronomische manier.

Ze zullen die dag immers allen de meest foute kersttrui aandoen, waarna we het mooiste exemplaar verkiezen en een prijs geven aan de winnaar.
Nadien genieten we van een meergangenmenu dat zal bereid worden door de collega's. De federatie financiert deze maaltijd en de dranken. Elke collega betaalt voor het menu, en de opbrengst gaat naar de vzw.

Het wordt dus een leuke dag, in het thema van Kerst, voor kinderen met het Prader-Willi syndroom.

Waarom dit goed doel?

Mijn collega Elisabeth is al jaren actief voor deze vzw, want haar neefje heeft het syndroom. Nu zetten we een kerstlunch en verkiezing van de meest foute kersttrui op het werk op touw, ten voordele van deze vzw.

Prader Willi Vlaanderen

Het syndroom van Prader-Willi is een combinatie van spierzwakte, onbedwingbare eetlust en een mentale beperking veroorzaakt door een defect op chromosoon 15.
Prader-Willi Vlaanderen ondersteunt personen met het syndroom van Prader-Willi en verschaft informatie aan ouders, familieleden, alsook aan artsen en hulpverleners.
Er wordt jaarlijks een familie- en vriendencontactdag georganiseerd en jaarlijks is er ook een informatiedag waar sprekers thema's komen toelichten die interessant zijn voor ouders en hulpverleners.
Daarnaast ijvert onze vereniging voor een betere opvang en opvolging van mensen met PWS zowel bij de overheid als bij zorgverleners.
www.praderwillivlaanderen.be

Bekijk dit goed doel