Foute Kerstparty

Ten voordele van Baby-Nest vzw

De foute kerstparty is een jaarlijks terugkerende fuif die we midden december organiseren in het Buurtcentrum Bloemekenswijk. Bedoeling is dat mensen dansen en zich vermaken op wat 'foute muziek' wordt genoemd (disco, Vlaamse schlagers, apr├Ęs-skihits edm). Sommige deelnemers halen hiervoor ook de foutste kerstoutfit boven.
Tot nu toe vroegen we geen inkomgeld. Dit jaar vragen we aan de deelnemers wel een bescheiden inkom (5 euro). Deze inkomgelden gaan integraal naar Baby-Nest.

Waarom dit goed doel?

Als Curieus Jean Jaures (een socia-culturele organisatie actief in de Gentse Bloemekenswijk - secretaris Marc Minne) zijn we begaan met het welzijn in onze wijk. Sommige van onze bestuursleden zijn ook actief in andere verenigingen werkzaam in wijkwerking en armoedebestrijding, zoals bvb Baby-Nest vzw.
We kiezen dit doel dus omdat we de initiatiefnemers persoonlijk kennen. Hun werking heeft betrekking op het bestrijden van armoede in het algemeen en meer in het bijzonder kinderarmoede specifiek in onze Gentse arbeiderswijk.

Baby-Nest vzw

Baby-Nest is een sociale organisatie die zich inzet voor (toekomstige) moeders en hun kinderen.

Iedereen kent wel Moeders voor Moeders uit Antwerpen.
Maar ook Gent heeft al jaren een gelijkaardig initiatief dat elk jaar groeit en alle steun goed kan gebruiken.

Baby-nest geeft dagelijks kansarme moeders en hun gezin een broodnodig duwtje in de rug.
Ze kunnen bij baby-nest gratis terecht voor een baby-uitzet: kleertjes, speelgoed, verzorgingsmateriaal, pampers, ... en uiteraard het nodige advies.

Om dit te kunnen blijven realiseren, is alle materiële en financiële steun meer dan welkom!

Bekijk dit goed doel