Fotobooth Panamarenko Tribute

Ten voordele van Brein Instituut vzw

Fotobooth voor klanten en sympathisanten in de koffieshop van Eveline Hoorens, echtgenote van Panamarenko ten voordele van het Breininstituut van Prof Van Broeckhoven

Waarom dit goed doel?

De Panamarenko Tribute in Antwerpen 2020, heeft dit instituut gekozen om haar opbrengsten aan te doneren.
Onderzoek naar de functies en evolutie van het brein zijn voor de wetenschapper-kunstenaar Panamarenko altijd cruciaal geweest in het begrijpen van het denken en van de creativiteit.
Als opwarmer voor deze tribute organiseert zijn echtgenote Eveline een fotobooth in haar koffieshop in de aanloop naar kerst waarvan de opbrengst al wordt doorgestort aan het Breinintituut.

Brein Instituut vzw

Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Prof. Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar dementie zoals de ziekte van Alzheimer te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het onderzoek.
Door haar contacten met patiƫnten, familieleden en mantelzorgers stelde Christine vast dat er veel vraag is naar informatie. Via Brein Instituut gaan wetenschappers in gesprek met de mensen en vertalen de wetenschappelijke bevindingen naar toegankelijke informatie.
Uniek is dat de wetenschappers rechtstreeks communiceren vanuit het labo. De vzw wil er zijn voor iedereen die informatie wenst of die het wetenschappelijk onderzoek wilt ondersteunen.

Bekijk dit goed doel