FOS 213 De Hinde voor MS!

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

We gaan met alle leiding en verschillende takwerkingen (leiding + kids) de MS-liga steunen op verschillende manieren met verkoopmomenten. Zo worden er brownies gebakken en verkocht en ook soep. We werken bij een aantal verkoopmomenten met vrije bijdrage. Zo hopen we onze leidster die dit jaar de diagnose van MS heeft gekregen een hart onder de riem te steken en samen dit geld te gaan afgeven op de Warmste Week 2019.

Waarom dit goed doel?

Onze scouts wil zich graag inzetten voor de MS-liga omdat één van onze leidster (22j) eind vorig schooljaar te horen heeft gekregen dat ze MS heeft. We willen hiermee geld inzamelen voor de liga en tevens Marie een hart onder de riem steken en laten zien dat we allemaal voor haar klaar staan.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel

Video's