Forget-me-not for life

Ten voordele van ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

DIY-pakketjes met vergeet-me-nietjes worden verkocht, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan Alzheimer Liga Vlaanderen. Het pakketje is een doosje met een potje, een schijfje gedroogde aarde en vergeet-me-nietje-zaden.

Waarom dit goed doel?

Omdat we van dichtbij hebben ervaren wat alzheimer doet met de patiƫnt en zijn omgeving. Omdat er nog altijd een taboe rond is en dat de mensen er vaak een verkeerd beeld van hebben.

ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

Alzheimer Liga Vlaanderen is een vzw met als doel personen met (jong)dementie, hun mantelzorgers en familieleden in Vlaanderen te ondersteunen in het omgaan met dementie.
Wij zien een Vlaanderen waar mensen bewust omgaan met dementie en gepaste zorg genieten, waar geen plaats is voor taboes en waar personen met dementie een rechtmatig kwaliteitsvol leven leiden. Voor de Liga staan respect voor de mens met dementie, betrokkenheid met en steun aan de mantelzorger voorop. Binnen Vlaanderen organiseren en begeleiden wij Familiegroepen (Jong)Dementie waarin familieleden en mantelzorgers informatie, ervaringen en steun kunnen uitwisselen. Wij ondersteunen en/of organiseren ook andere activiteiten ter begeleiding van de betrokkenen. Daarnaast maken wij eenieder bewust van de mogelijkheden en de beperkingen rond dementie. Ten slotte bevorderen wij het wetenschappelijk onderzoek in verband met dementie en in verband met begeleiding van mantelzorgers en familieleden van personen met dementie.

Bekijk dit goed doel