Food for Life

Ten voordele van RIMO Limburg - Werking Café Anoniem

Tijdens de wintermaanden is Café Anoniem 7 op 7 dagen geopend en bieden we onze bezoekers een warme plek waar ze tot rust kunnen komen, een maaltijd nuttigen en zich kunnen opfrissen. Binnen de werking is er de mogelijkheid om contacten te leggen met de professionele hulpverlening die zorgt voor de toeleiding naar een traject op maat.
De gemiddelde kostprijs van een maaltijd in Café Anoniem bedraagt €2,00
Met de opbrengst van deze actie willen we gratis gezonde en gevarieerde maaltijden aanbieden aan de dak -en thuislozen die onze dagopvang bezoeken. We doen dit onder andere via een koekjesverkoop en een sponsoractie. Alle bijkomende steun via deze weg is van harte welkom!

Waarom dit goed doel?

Met een geëngageerd team en vrijwilligers zijn we reeds meer dan 3 jaar actief in de geïntegreerde dagopvang voor dak -en thuislozen in Hasselt.
Dagelijks vangen we signalen op van de doelgroep en zetten we ons in om de meest kwetsbaren een hart onder de riem te steken en te versterken zodat ze, samen met de gepaste hulpverlening, kunnen werken aan voorzichtige pasjes om hun complexe situatie te verbeteren

RIMO Limburg - Werking Café Anoniem

RIMO Limburg ondersteunt groepen mensen die uitgesloten worden van het recht op een behoorlijk leven. De organisatie stimuleert hen om zelf problemen aan te pakken, maar ook om signalen te geven aan het beleid zodat er structurele oplossingen komen. Café Anoniem is 1 van de projecten van RIMO.Het is dé plek met de laagste drempel in Hasselt, 6 dagen op 7 open. Opbouwwerkers en vrijwilligers zetten zich in om een warme thuis te creëren voor de dak- en thuislozen van Hasselt en omgeving. Zij hebben vooral nood aan een gezellige ontmoetingsplaats met een dienstenaanbod zoals was- en douchemogelijkheden, betaalbare maaltijden, computergebruik met gratis wifi, een oplaadstation voor GSM's en de beschikbaarheid van lockers om persoonlijke spullen veilig in op te bergen. Voor de toeleiding en toegang naar de maatschappelijke dienstverlening wordt extra ondersteuning voorzien door de CAW-hulpverlener die drie dagen per week aanwezig is en steeds klaarstaat met een luisterend oor.

Bekijk dit goed doel