Fonkelend fruit

Ten voordele van Goudhaantjes

We gaan fruitsatés en allerlei origineel versierd fruit verkopen in Edegem. De slogan van Goudhaantjes 'Laat elk kind fonkelen' zit mee in onze actie, vandaar dat we de naam van onze actie 'Fonkelend fruit' noemen.

Waarom dit goed doel?

Waarom we voor vzw Goudhaantjes kozen? Daar zijn verschillende redenen voor. Om te beginnen sprak hun doel – de kinderen hun talenten laten ontdekken – ons wel aan. Iedereen heeft wel een talent of iets waar hij of zij goed in is. Eenmaal je dit hebt ontdekt, sterkt je dit ook. Wij vinden dat iedereen – ook kinderen met een beperking- de mogelijkheid zou moeten hebben om dat te ontdekken. Een andere reden waarom wij deze organisatie graag steunen is omdat we het fijn vonden om een klein doel te steunen, een organisatie die niet veel mensen kent omdat we vinden dat kleine organisaties zeker zo belangrijk zijn als bekende organisaties en ook veel steun nodig hebben, misschien zelfs ietsje meer dan andere. Als laatste denken we ook aan het -anders zijn- en door een beperking of ziekte lijkt ons dat niet al te simpel. Deze kinderen hebben het niet alleen moeilijk door hun ziekte of beperking, maar sociaal hebben ze het ook lastig. Denk bv. aan schooluitstappen, afspreken met vrienden,..

Goudhaantjes

Vzw Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking (onze Goudhaantjes) aan om samen met hun gezin hun persoonlijke talenten te vinden en te ontwikkelen.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen samen met hun gezin en andere kinderen ontdekken hoe ze kunnen schitteren en inspireren. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht,herstelt de gezinsbalans en zetten we in op duurzame maatschappelijke verbinding.

*We streven naar het ontdekken van talenten, maar ook versteviging van het zelfbeeld &eigenwaarde van het kind

*We moedigen waardering & verbinding binnen het gezin aan.

*We stimuleren samenwerken, betrokkenheid en sensibilisering binnen scholen en families.

*We garanderen een groei & ontwikkeling binnen het ganse gezin en een community van lotgenoten & supporters ter ondersteuning.

Met als einddoel: Een Goudhaantje met meer zelfvertrouwen, een gamma aan talenten en een toekomstperspectief

Bekijk dit goed doel