Fluofuif

Ten voordele van Over-Hoop

Verkeersveiligheid is altijd al belangrijk geweest op onze school. Maar na het overlijden van een 5-jarig kleutertje van onze school in augustus 2018 willen we zo veel mogelijk kinderen en ouders aanzetten om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.
Onze FLUOFUIF is het startschot van de fluo actie die elk jaar loopt van november tot aan de krokusvakantie.
OVER-HOOP VZW steunt ouders en families van jonge verkeersslachtoffers en wij willen hen graag daarbij een hart onder de riem steken.

Waarom dit goed doel?

Een 5-jarig kleutertje overleed in augustus 2018 bij een tragisch verkeersongeval. Daarom willen wij elk jaar bij de start van de nationale fluoactie de aandacht vestigen op het zichtbaar zijn in het verkeer. Ons startschot daarbij is de FLUOFUIF.
Over-Hoop vzw steunt ouders en families van jonge verkeersslachtoffers en dat vinden wij een nobele gedachte. Daarom verdienen zij onze steun;

Over-Hoop

Over-Hoop vzw is een lotgenotenvereniging voor families met jonge verkeersslachtoffers. De jonge verkeersslachtoffers en hun familie krijgen na het ongeval heel wat te verwerken, want vaak verandert hun leven drastisch: ze kunnen niet meer naar dezelfde school, hun vrienden haken af, hun oude hobby's kunnen ze niet meer uitoefenen, hun plek vinden op de arbeidsmarkt is aartsmoeilijk, of anderen die getroffen zijn door ernstig hersenletsel moeten op zoek naar een geschikte voorziening waar ze kunnen verblijven... Over-Hoop vzw wil voor deze jongeren een ontmoetingsplaats met lotgenoten creƫren. Jonge verkeersslachtoffers ontmoeten elkaar tijdens leuke activiteiten die door Brain-storm, de jongerenwerking van Over-Hoop, georganiseerd worden.

Bekijk dit goed doel