Flowers for Life - Het Winkeltje van Sas

Ten voordele van Mobile School

Op de Kerstmarkt van Atelier Lotte Martens (28 en 29 november in Kessel-Lo) verkopen wij allemaal dingen om je huis mee te versieren, met bloemen als thema. We hebben alles zelf geknutseld: kransen met doorbloemen, kransen met vilten bloemen, fotokadertjes, haarrekkertje, haarspelden,... alles om jezelf en je huis vol bloemen te toveren.

Waarom dit goed doel?

Deze zomer stierf Sas. Ze was onze buurvrouw en vriendin, of een soort van tante: geen echte familie maar het voelde wel zo.
Sas werkte voor Mobile School en was een grote fan van de Warmste Week, en stookte het vuur onder #duwmee.
Nu is Sas er niet meer. Dus bouwen wij 'Het Winkeltje Van Sas." We knutselden Flowers for Life: allemaal kransen en accessoires met droogbloemen, en bloemen uit vilt en stof. Die verkopen we op de kerstmarkt van Atelier Lotte Martens, op 28 en 29 november in Kessel-Lo.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel