Flandria voor demiclowns

Ten voordele van Demiclowns vzw

20 december organiseren wij een kerstmarkt. Daar zullen we zelfgemaakte sleutelhangers verkopen. De opbrengst gaat naar vzw Demiclowns.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn Seniorhotel Flandria uit Brugge. Bij ons wonen er een 100-tal bewoners in serviceflats. Een deel van onze bewoners hebben dementie. Sommigen zitten nog in het beginstadium en anderen zitten in een vergevorderd stadium. Wij merken hoe hard onze mensen opfleuren van de activiteiten die we organiseren. Vorige week is Sinterklaas geweest in Flandria en we zagen veel van onze bewoners openbloeien. Daarom willen wij een vzw als demiclowns steunen omdat wij als collega's zien hoe onze bewoners hiervan kunnen genieten.

Demiclowns vzw

Dementie is dé uitdaging van de toekomst. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Demiclowns vzw brengt unieke bezoeken aan personen met dementie en hun omgeving. De therapeutisch opgeleide clowns stimuleren de personen om rollen aan te nemen die verloren zijn gegaan. Zij bieden psychische zorg, fysieke zorg en ontspanning. Ze dragen bij aan de levenskwaliteit en identiteit van personen met dementie en hun context.

Daarnaast organiseert de vzw heel wat workshops en opleidingen in het omgaan met personen met dementie, een vergeten doelgroep.

Neem een kijkje via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=6SST5zH0iM4&t=3s of op de website: www.demiclowns.be

Bekijk dit goed doel