Fit@Work

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Door kilometers te verzamelen, hebben de medewerkers van Center Parcs Erperheide geld kunnen inzamelen voor het goede doel. Wandelen, lopen, fietsen, zwemmen...
Wanneer het opgelegde target gehaald wordt, schenkt Center Parcs een som aan een goed doel, dat de medewerkers zelf mochten kiezen.

Waarom dit goed doel?

Bij Center Parcs Erperheide startten we vorig jaar met een Fit@Work campagne, om onze medewerkers gezonder te leren eten, meer te laten bewegen en zich kortom beter in hun vel te laten voelen.
Veerle was 1 van de ambassadrices van deze campagne. Maar Veerle werd plots ziek. Een onschuldige hoest bleek kanker te zijn.
Veerle gaf haar pet van ambassadrice door aan Katja, die samen met haar collega Rita enthousiast activiteiten bleef organiseren. En die activiteiten kregen plots veel meer diepgang toen ze besloten met de activiteiten geld in te zamelen voor een goed doel: Kom op Tegen Kanker. Veerle was erg blij met deze beslissing en beloofde dat ze het ingezamelde geld op het einde van het jaar samen met ons naar het Glazen Huis zou brengen.
Een belofte die ze helaas niet kon nakomen, omdat ze op 4 september overleed.
Het ingezamelde geld kom ik nu omringd door collega's na een fietstocht van 200km alsnog brengen. Misschien niet mét Veerle. Maar in elk geval wel vóór haar.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's