FIETSTOCHT BIJ JEF EN GREET

Ten voordele van Huize Levenslust VZW

GEZELLIGE FIETSTOCHT MET ACHTERAF HAPJES EN TAPJES

Waarom dit goed doel?

Vzw Huize Levenslust is een erkende organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg. Het project is alleen maar erkend voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Zij kunnen omwille van omstandigheden tijdelijk niet bij hun ouders blijven. Naast de residentiële opvang voorzien ze ook in begeleiding van de jongeren en hun context. De doorverwijzing gebeurt steeds door een plaatsende instantie, hetzij Jeugdrechtbank, hetzij Comité voor Bijzondere Jeugdzorg. De opbrengst wordt geschonken aan hun project kamertraining. Eens 18 jaar geworden kunnen de jongeren niet langer verblijven in Levenslust. Om deze heel grote stap voor te bereiden voor deze al zeer kwetsbare jongeren is er bij de verbouwing een studio voor kamertraining voorzien. De + 17 jarigen krijgen dan de kans om onder het toeziend oog van de begeleiding stappen richting zelfstandig wonen te zetten. Het is een eigen plekje waar een jongere kan leren experimenteren in alleen zijn en het zelfstandig zijn.

Huize Levenslust VZW

Huize Levenslust vzw is een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg. Ze bieden plaats aan 12 kinderen en jongeren, van 0 tot 18 jaar, zowel jongens als meisjes.
Deze kinderen kunnen omwille van omstandigheden tijdelijk niet bij hun ouders blijven. Naast de residentiële opvang voorzien we ook in begeleiding van de jongeren en hun context.
Huize Levenslust is een kleinschalige organisatie en streeft ernaar om de kinderen op te vangen in een warme, huiselijke omgeving. Samen goed opvoeden!

Bekijk dit goed doel