Fietspannenkoekenslag

Ten voordele van Gooikenshoeve

Het startschot van mijn actie wordt gegeven op zaterdag 21 september, met een reuzepannenkoekenslag op de zorgboerederij Gooikenshoeve zelf. Vervolgens zal ik op woensdagen/zaterdagen in de voormiddag pannenkoeken bakken, en deze in de namiddag met mijn fiets leveren aan huis.

Waarom dit goed doel?

Deze doelgroep (17-25j) heeft momenteel weinig plaatsen waar ze terecht kunnen en er is ook bitter weinig overheidssteun...Toen een ex-collega en goede vriend besliste om deze zorgboerderij op te richten, twijfelde ik geen seconde om dit jaar mijn pannenkoekenslag ten voordele van dit goede doel te organiseren.
Vaak staan wij te ver af van de problemen waar sommige jongeren mee te maken hebben... een fysieke handicap of een ziekte is tastbaarder en begrijpelijker voor de medemens en vindt gemakkelijker steun...
De verhalen van Luc - de uitbater van de Gooikenshoeve - illustreren dat er echt nood is aan meer steun in deze sector. Jongeren die opgroeien in kansarme gezinnen, of verontrustende gezinssituaties (ouders drugsverslaafd), of een verstandelijke handicap hebben, kunnen op de Gooikenshoeve terecht om tot rust te komen, tot zichzelf te komen... en in het beste geval terug te integreren in de maatschappij...

Gooikenshoeve

VZW GOOIKENSHOEVE werd opgericht om psychisch en maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen vanaf 17 tot 25 jaar een zinvolle dagbesteding aan te bieden in een kleinschalige, veilige en warme omgeving.
Op deze wijze willen wij de hoop en de capaciteit van de gasten voeden om tot een normale sociale integratie en interactie met zichzelf en anderen te komen.

Bekijk dit goed doel

Video's