Fietsmathon

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Gedurende 8uur gaan de leerlingen van onze lagere school 22 fietsen in beweging houden. Elke klas is verantwoordelijk voor 2 fietsen. Volgens een vooropgestelde planning zullen 2 leerlingen van elke klas gedurende een halfuur de fiets in beweging moeten houden. Elk halfuur zal er van duo worden gewisseld. De leerlingen kunnen zich per minuut laten sponsoren door familie - buren - vrienden. Elke leerling heeft de kans 30min te fietsen.

Waarom dit goed doel?

In elke familie komt er in dichte of verre kring wel iemand voor die te maken heeft met deze akelige ziekte. Afgelopen schooljaar verloren 3 leerlingen van onze school hun mama aan kanker. Op deze manier trachten wij als school ons steentje bij te dragen aan kom op tegen kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel