Fiets je warm

Ten voordele van VLAAMSE PARKINSON LIGA

Wij zijn 4 studenten die samen fiets je warm organiseren ter voordele van De Vlaamse Parkinson Liga. Parkinson patiënten hebben een tekort aan dopamine. Dopamine krijg je o.a. door te sporten als je lichaam werkt zoals het moet. Net die dopamine willen we mensen laten doneren in de vorm van kilometers.

Parkinson is dichterbij dan de meeste mensen denken. De ziekte van Parkinson komt meest voor bij mensen boven de 60 jaar. Maar ze treft ook steeds vaker jongere mensen. Over de oorzaak van de ziekte is nog weinig bekend en ze kan nog niet kan genezen of vertraagd worden. Mensen met Parkinson krijgen het steeds moeilijker met bewegen. Ze moeten dan ook veel sporten om mobiel te blijven. We willen mensen met Parkinson een hart onder de riem steken, door samen met hen in beweging te komen en zo geld in te zamelen voor onderzoek,.

Fiets je warm, een actie in samenwerking met de Basic-Fit op de Korenmarkt in Gent. Dit zal doorgaan tijdens de Wintermarkt.

Waarom dit goed doel?

Parkison is dichterbij dan de meeste mensen denken. Het is ook een ziekte waar nog heel weinig over bekend is buiten dat het meestal voorkomt bij mensen tussen de 50-60 jaar oud. Dat is ook zo maar het komt steeds vaker voor dat er ook jongere mensen getroffen worden door deze ziekte. Voor parkinson willen wij dus ons hart onder de riem steken met een heel leuk initiatief.

VLAAMSE PARKINSON LIGA

De Vlaamse Parkinsonliga vzw is een patiëntenvereniging, met als doel ondersteuning te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. Wij informeren en sensibiliseren. Het optimaliseren van de zorgverlening voor onze patiënten is 1 van onze prioriteiten. Daarom is het doel van deze actie het steunen van het wetenschappelijk onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson, in de hoop snel tot een efficiënte behandeling van de ziekte te kunnen komen.

Bekijk dit goed doel