FETS! for Life

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding steunen? Dat kan en nog eens heel eenvoudig ook.

Wij verkopen heerlijke truffels van de Dilbeekse chocolatier Valentino. Daarnaast verkopen we unieke wenskaarten, ontworpen door vrienden, familie en door Stef zelf.
Tot slot zullen we ook drie dagen een standje openhouden op de kerstmarkt in Dilbeek (13, 14 en 15 december).

Waarom dit goed doel?

Drie jaar geleden hebben wij afscheid moeten nemen van Stef (34 jaar) ten gevolge van zelfdoding.
Stef was anders dan de anderen. Diagnoses van psychiaters waren steeds verschillend, hij paste niet in één bepaald hokje. Spijtig want dan hadden we misschien geweten hoe we hem moesten aanpakken. Nu was het zoeken naar een juiste aanpak.
Maar door zijn psychisch ziek zijn is hij er nooit in geslaagd iets te doen met zijn leven, met zijn talenten en zijn dromen en bleef hij ter plaatse trappelen in zijn eigen wereldje vol spinsels en onbegrip. Uit het leven stappen was voor hem dan ook de enige optie om te ontsnappen.
Wij organiseren deze actie om Stef te herdenken als mens, zoon en broer. Daarnaast willen wij ook het Centrum ter Preventie van Zelfdoding steunen, in de hoop dat andere mensen wel tijdig de weg vinden naar hulp en op de juiste manier ondersteund kunnen worden.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel