Feestvarken

Ten voordele van FEESTvarken vzw

Vanaf 1 december zetten wij een groot spaarvarken aan onze kassa. Iedereen die van zijn 1 en 2 centjes af wil, kan die hierin achterlaten, maar natuurlijk mag iedereen hier meer geld insteken. Wij gaan dit schenken aan VZW Feestvarken, om hiermee verjaardagsgeschenken te kunnen kopen. Zo kunnen de ouders van kansarme gezinnen, een leuk cadeau aan hun jarig kind schenken.

Waarom dit goed doel?

Wij vinden het een prachtig initiatief om kinderen die het anders niets zouden krijgen, toch een geschenk te kunnen geven met hun verjaardag. Zo kunnen wij meehelpen om lichtpuntjes te brengen in kansarme gezinnen.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel