Febelco OLEN 4 Life

Ten voordele van ALS Liga

Hotdogs4Life, Dessertjes4Life, Soep4Life, Spaghettig4Life en natuurlijk de supergezellige Febelco Olen Winterdrink! Allemaal kleine leuke acties die samen organiseren om wat extra centjes samenbrengen voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

ALS is een verschrikkelijke ziekte, waar nog te weinig onderzoek naar gebeurd is. Helaas kunnen wij met onze acties geen gigantische kapitalen binnenhalen, maar vele kleine beetjes maken groot. Zo willen we toch een klein beetje extra hoop geven aan ALS-patiënten en hun naasten.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel