FC EULEGOEM - NOEVEREN

Ten voordele van CuPerheroes

De lokale voetbalhelden van FC Eulegoem nemen het dit jaar niet alleen op tegen Noeveren, maar vooral tegen Cerebrale Parese...

Celebrale Parese (kort CP) of hersenverlamming is een neurologische aandoening die de samenwerking tussen spieren en het centraal zenuwstelsel bemoeilijkt. Gevolgen van deze aandoeningen zijn: evenwichtsproblemen, onwillekeurige bewegingen, problemen met spierspanning, epilepsie, leerproblemen, gezichts- en gehoorstoornissen, spraakproblemen. Deze kunnen vaak ernstig zijn.

De oorzaak van een Cerebrale Parese is meestal een verstoring van de hersenontwikkeling of een hersenletsel voor, tijdens of in het eerste levensjaar na de geboorte. In negen op de tien gevallen ontstaat het letsel voor of tijdens de geboorte.

1 op de 400 à 500 kinderen lijdt aan Cerebrale Parese
Het is de meest voortkomende oorzaak van een handicap bij kinderen.

Waarom dit goed doel?

Wij spelen ook dit jaar met FC Eulegoem (de beste caféploeg van het land) een wedstrijd voor het goede doel. Wij steunen VZW Collette, een pracht van kind met een vreselijke hersenverlamming. Omdat VZW Collette nog maar pas is opgestart staan ze nog niet bij De Warmste Week geregistreerd dus daarom steunen we dit jaar 2goede doelen! CuPerheroes en VZW Collette.

CuPerheroes

De vzw CuPerheroes is opgericht nav een zoontje van een bevriend koppel dat hersenschade heeft opgelopen op de leeftijd van vijf maanden. Het verdict was cerebrale parese of hersenverlamming. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen. De diagnose kan verstrekkende gevolgen hebben. Cerebrale parese zorgt voor aantasting van de motoriek, wat zijn effect heeft op grove motoriek zoals stappen, kruipen, fijne motoriek zoals schrijven, praten, eten, ademen,... er zijn vele nieuwe therapieën die helpen om de kindjes te helpen maar deze zijn nog niet terugbetaald in België. Wij willen graag de ouders van kinderen met CP ondersteunen in hun zoektocht naar deze therapieën, indien mogelijk ook financieel... wij willen cerebrale parese onder de aandacht brengen want het komt veel meer voor en heeft veel meer effect op veel gezinnen dan geweten is. Kortom wij willen er zijn emotioneel, financieel voor kinderen met CP en hun ouders want zij kunnen alle hulp gebruiken.

Bekijk dit goed doel