Fashion for Life

Ten voordele van Plant een bos

De eerste Sil pré-collectie, bestaande uit een geborduurde pull en bedrukte T-shirt, is net op de markt gekomen. Omdat 'Sil' als kledingmerk wil bijdragen aan een beter imago voor de kledingsector werd beslist om per aankoop €2 aan Plant een Bos vzw te doneren.

Waarom dit goed doel?

Als start-up binnen de kledingindustrie, die de tweede meest vervuilende sector is ter wereld, vind ik het mijn verplichting mijn steentje bij te dragen aan het milieu.

Ik ben ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen. Als jonge vrouw voel ik aan dat het in de modesector en textielhandel gewoon beter kan. Er zijn mogelijkheden en ik geloof dat we met onze aanpak een positieve invloed kunnen hebben op de huidige perceptie van mode.

Plant een bos

De vzw Plant een bos gaat voor meer bos in Vlaanderen. We planten door middel van crowdfunding nieuwe bossen aan. Met het geld dat we via de Music For Life-actie inzamelen, zullen we een ‘Music For Life-bos’ planten.
Op www.planteenbos. be kan je ook jezelf of iemand anders voor 30 euro een echt stukje bos cadeau doen. Zo word je de symbolische eigenaar van een stukje bos. We nodigen je dan vrijblijvend uit om zelf je boompjes te komen planten en je krijgt een jaarlijkse nieuwsbrief over het reilen en zeilen van het nieuwe bos.
Lees meer op www.planteenbos.be.

Bekijk dit goed doel