Farm Café

Ten voordele van Boeren op een Kruispunt

in ons gezellig pop-up cafeetje kan je niet alleen dranken en lekkere belgische frietjes kopen maar ook zuivel producten (vers gemaakt door de boer) en groenten en fruitpakketten kopen (ook weer de locale teler). dit om de korte keten nogmaals aan te moedigen bij de bevolking.
Maar vooral het gezellig samen zijn met de mensen die ons mee helpen om door elke aankoop op het einde van de dag een mooie opbrengst te bezorgen.

Waarom dit goed doel?

Wij zitten in de landbouwsector, en als we naar onze collega's en onszelf kijken zien we dat er toch nood is aan extra hulp. Niet altijd financieel maar eerder psychologisch of bedrijfs technisch. Als een landbouwer zich goed voelt zal hij meer energie hebben om zijn bedrijf draaiende te houden en dat is toch wat we nodig hebben. Het imago van de landbouw staat op een laag pitje en daar moeten we iets aan doen!

Boeren op een Kruispunt

vzw Boeren op een Kruispunt is een hulporganisatie voor boeren en tuinders in nood. We gaan gratis naar het bedrijf, en zoeken haalbare oplossingen binnen de mogelijkheden. Eenzaamheid, armoede en misbruikt vertrouwen komt op onze weg. Naast de praktische oplossingen investeren we ook in geestelijke gezondheidszorg: burn out, depressie en zelfmoord zijn onderwerpen die we niet uit de weg gaan. Met 6 vaste medewerkers, 9 psychologen en 30 vrijwilligers, doen we wat we kunnen.
Hoe groot is de kans dat je als mens een carrière;re lang geen sociale of vriendenhulp nodig hebt?
"Onze medewerkers doen iedere dag wat ze kunnen. Met uw concrete steun doen ze nog veel meer. "

Bekijk dit goed doel