Fakkeltocht - Montfort-internaat Rotselaar

Ten voordele van VZW Lolands

Vanuit het internaat organiseren we (al voor de "de keer) een avondwandeling met fakkel. (+/- 6 km). Afsluiten doen we met een lekkere warme choco en speculaas.
Ook verkopen we koekjes en speculaas ten voordele van VZW Lolands, ALS gezondheid.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen dit goede doel omdat we een ex-intern hebben die nauw betrokken is bij dit goede doel. Dit door het feit dat ze een familielid had die deze ziekte niet heeft overleeft. Ook brengen we elk jaar met het team een bezoekje aan Lolands.

VZW Lolands

Met Lolands zamelen wij in naam van onze overleden vriend Lorenz 'Lo' Laevers geld in om het onderzoek naar de ziekte Amyotrofe Laterale Sclerose, ook gekend als ALS, te financieren. Alle opbrengsten van Lolands gaan naar het labo neurobiologie van prof. Van Damme aan de KULeuven.
Wij organiseren verschillende aktiviteiten, maar onze voornaamste bron van inkomsten is het familiefestival dat wij in het tweede weekend van september inrichten.
In 7 jaar is Lolands uitgegroeid tot een van de grotere festivals in de regio, maar het staat vooral bekend als een van de warmste en gezelligste festivals uit de streek. En dat is iets waar de Lo trots op zou geweest zijn.

Bekijk dit goed doel