Fairtrade Sinterklaaspakketten

Ten voordele van MSA-AMS.be

Onze school, het GO! Erasmusatheneum Deinze, verkoopt Sinterklaaspakketten met fairtrade producten. Elk pakket is gevuld met een Sintspeculoos, Sintchocolade, een sesamreep, een sinaasappelsapje en een klein cadeautje.
Als school vinden we het belangrijk om producten aan te bieden die vrij zijn van uitbuiting en kinderarbeid: een Sinterklaaspakket leent zich hier uitstekend toe!
We verkopen de pakketten voor 8 euro op onze school en aan iedereen die deze actie een warm hart toedraagt.

Waarom dit goed doel?

We vroegen aan onze leerkrachten, onze leerlingen en hun ouders welk goed doel hen aanspreekt om zich voor in te zetten. Een mama van één van onze leerlingen vertelde dat haar mama de ziekte MSA heeft en dat - vanwege de zeldzaamheid van deze aandoening - er jammer genoeg nog veel onderzoeksgeld nodig is om een behandeling te vinden.
Om deze ziekte onder de aandacht te brengen, om onderzoeksgeld in te zamelen én om de betrokkenen een hart onder de riem te steken, engageren wij ons voor dit goede doel.

MSA-AMS.be

Meervoudig of Multiple systeem atrofie (MSA) is een progressieve neurologische aandoening. Het kan ook U overkomen!
MSA-AMS. Belgium vzw, is de stem van alle MSA-patiënten in Belgium;. Dat zijn naar schatting 300 tot 500 mensen. Wij willen het brede publiek en professionele gezondheidswerkers bewust maken van de problematiek van MSA. Daarnaast streven we naar meer wetenschappelijk onderzoek rond deze zeldzame en ongeneeslijk ziekte.
Alle giften van MFL gaan naar het wetenschappelijk onderzoek van het UZA en EMSA-SG, The European Multisystem Atrophy Study Group ;

Wij danken u om voor MSA te kiezen.

Bekijk dit goed doel