Escape the Stigma 4 life

Ten voordele van 't één & 't ander

We organiseerden escaperooms voor hulpverleners in de GGZ om hen aandachtig te maken voor het stigma dat ze soms ongewild opleggen bij cliënten.
Mensen kunnen deze escaperooms doorlopen voor 2€ en die kunnen we dan schenken aan een organisatie die zich inzet om het stigma in de GGZ te doorbreken. Er kan ook gesteund worden met het kopen van hotdogs, soep, broodpudding, ....

Waarom dit goed doel?

We zagen dat ze veel belang hechten aan het doorbreken van het taboe rond psychische problemen.
Onze actie staat staat ook in het teken van stigma's.
We organiseerden escaperooms om hulpverleners te laten ervaren dat ze blijvend kritisch naar zichzelf moeten kijken. De opbrengst daarvan schenken we dan aan 't een & 't ander.

't één & 't ander

't één & 't ander is (g)een gewone winkel. De producten die verkocht worden, zijn handgemaakte producten die het verhaal vertellen van de mensen die ze creëerden. Mensen die om één of andere reden terecht kwamen in het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart te Ieper. Mensen die in de ergotherapie aan zichzelf kwamen werken, met als zichtbaar resultaat de producten in onze winkel.
De winkel is ook een stageplaats voor patiënten die zich voorbereiden om terug aan het werk te gaan. We organiseren er workshops voor patiënten én externe deelnemers.
't één & 't ander helpt het taboe op psychische problemen te doorbreken en de drempel te verlagen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid én hun omgeving.

Bekijk dit goed doel