Escape Room

Ten voordele van Palliatieve Zorgen Westhoek-Oostende

We bouwen onze container om in een echte escape room. Maak samen met je mama, papa, zus, broer, oma, vriendje, vriendinnetje, nichtje, neefje,... een team en ga voor de eerste plaats in de ranglijst!

Waarom dit goed doel?

We hebben dit jaar gekozen voor een minder vanzelfsprekend thema. We zeggen de kids dat ze moeten genieten van het leven en tonen steeds de mooie en leuke dingen. Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn... Daarom dat we de ouders en kinderen laten kennismaken met 'palliatieve zorgen'. Dit is een thema die voor de meeste ouders en kinderen 'ver-weg-van-hun-bed' is. We komen hier niet dagelijks mee in contact en de mensen spreken er ook niet over met elkaar omdat de mensen het er niet graag over hebben. Maar het is wel belangrijk dat het er is. Want de mensen die zich hiervoor inzetten en hulp bieden zijn echte superhelden! Zij blijven discreet en kunnen dus geen 'reclame' maken of mensen oproepen om geld in te zamelen voor hen omdat het een gevoelig onderwerp is. Maar ze hebben de centjes wel nodig! Dit jaar zamelen ze geld in om een rugzakje te maken voor de kids om hen te helpen en steunen tijdens het proces. We kozen ook voor een goed doel uit onze regio.

Palliatieve Zorgen Westhoek-Oostende

Als mensen ziek zijn, dan hebben ze er alles voor over om te genezen. Toch komt er misschien een dag dat genezen niet meer kan, menswaardig leven tot aan de dood, dat is voor de meeste mensen wel mogelijk. Veel mensen willen deze laatste levensperiode thuis doorbrengen. Soms kan dit een zware opdracht betekenen. vzw Palliatieve Zorgen Westhoek-Oostende wil patiënten en de mensen die hen dierbaar zijn hierbij ondersteunen. Er is aandacht voor het lichamelijke comfort : de pijn-en symptoomcontrole wordt in samenspraak met de huisarts geoptimaliseerd. Daarnaast is er ook ruimte om te luisteren naar het verhaal van de patiënt en zijn familie.

Bekijk dit goed doel