Escape for life - Puzzle Gent

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Teams van alle groottes en leeftijden kunnen vanaf maandag 23 september t.e.m. 24 december onze escape uitdaging aan gaan ten voordele voor ons gekozen goede doel (Centrum ter preventie van zelfdoding). Voor elk team die er in slaagt te ontsnapping binnen de tijd, doneert Puzzle €2!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een collega verloren die zichzelf berooft heeft van het leven. Desondanks dat we nauw samenwerkten, had niemand iets aangevoeld. Het is o zo belangrijk om te blijven in zetten op de preventie van zelfdoding. Zowel voor de personen in kwestie zelf als de nabestaanden.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel