Epilepsie liga

Ten voordele van Epilepsie Liga

Ik hoop dat er nu door meer mensen rekening wordt gehouden met onze angsten , de verlichting en het onbegrip na een hevige aanval ... ja ik ben dan niet mezelf , nee ik weet niet wat ik doe , ja ik plas in men broek , ja ik bijt een stuk van men tong maar ik kan daar echt niks aan doen ! Wees begrip voller wanneer ik door al men medicatie moe ben ... nee ik zie er niet ziek uit maar in men hersenen zit een gezwel dat aanvallen geeft en me zelf kan doden ... aub hou dus jullie vooroordelen over je werkt niet luiaard voor jullie ! Dank u

Waarom dit goed doel?

Omdat ikzelf al 18 jaar kamp met epilepsie en helaas niet aanval vrij taak , mensen verstaan me vaak niet wanneer ik niet mee kan of waarom ik zo angstig ben . Verder wou ik graag ook melden dat ik als puber epilepsie gekregen heb en hierdoor heel veel gemist heb in men jeugd : uitgaan ging niet door de lichten .... nu nog steeds is bijna elk concert overdreven verlicht waardoor ik eigenlijk nooit naar men favoriete bands kan gaan kijken zonder een aanval te doen . En doe je dan een aanval slaan de mensen in paniek en durven vrienden zelf nergens nog met mij heen . Mvg lies

Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga is er voor iedereen die in aanraking komt met epilepsie; zowel patiƫnten , hun familie alsook professionelen die met vragen zitten. Van jong tot oud! We ondersteunen door psychosociale begeleiding, informatie verstrekken waar nodig, luisterend oor te zijn en evenementen/infosessies te organiseren voor zij die er nood aan hebben.
Hier bovenop informeren we ook het algemene publiek; wat is epilepsie juist; hoe reageer je best bij een aanval; is iemand met epilepsie bezeten door de duivel?
Er heerst jammer genoeg nog steeds een groot taboe op epilepsie, weinigen durven er voor uit te komen. Nochtans treft epilepsie ongeveer 1/100 mensen, dit wil zeggen dat er in elke straat in Vlaanderen dus iemand met epilepsie woont. Ken jij hem/haar in jouw straat al?

Bekijk dit goed doel