EMBRACElet the warmth

Ten voordele van ALS Liga

Tijdens de Warmste Week actie "EMBRACElet the warmth" kan je als Waer Waters gast een Waer Waters armbandje kopen aan €1, ten voordele van de ALS Liga. Dit armbandje kan je aankopen aan het onthaal. De opbrengst gaat naar de ALS Liga.

Waarom dit goed doel?

Elke goede doel is het 'Waerd' gesteund te worden, maar dit jaar steekt Waer Waters graag de ALS Liga een hart onder de riem.

Waer Waters vindt het belangrijk dat zowel mensen met ALS als hun naaste omgeving ondersteund worden. Wanneer de diagnose valt, sta je als patiënt machteloos. De aftakeling is hartverscheurend en beetje bij beetje moet je afscheid nemen doordat er steeds weer een lichaamsfunctionaliteit wegvalt. Daarom is het een topprioriteit om de levenskwaliteit van ALS patiënten zo optimaal mogelijk te houden en wetenschappelijk onderzoek te stimuleren.

ALS we allemaal ons steentje bijdragen met een hartverwarmende actie, wordt de Warmste Week, maar vooral ieders hart, toch al wat warmer.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel