Ella-Marie 4 life

Ten voordele van De stilte omarmd

De leerlingen uit het 6de leerjaar (broer Mauro) is zijn zusje verloren bij de geboorte. De klasgroep wou een actie organiseren om geld in te zamelen voor mama's/gezinnen die het verlies van een kindje moeten verwerken.
De oproep is dan ook gekomen naar de hele school. Alle kinderen zullen lopen voor Ella-Marie.
We voorzien een sponsorloop na schooltijd bij schemerlicht. De kinderen laten zich sponseren door ouders, familie,.... en lopen dan het aantal rondjes rond de schoolomgeving. Er zullen door de ouders ook kraampjes voorzien worden met kleine versnaperingen, drankje,....
De actie is voorzien op donderdag 19 december van 15.30u tot 18.30u.

Waarom dit goed doel?

We hebben op onze school een ouder die zijn baby is verloren. De ouders merken dat er heel wat tekorten zijn of waren in professionele hulp specifiek voor dit thema.
Het verliezen van een baby blijft nog wat hangen in een bepaalde taboe.
Maar ook de hulp in het voorbereiden van een begrafenis voor een baby’tje enz is soms wat zoek.
Ondertussen is de VZW 'De stilte omarmd ontstaan en willen we onze actie opdragen aan 'Ella-Marie 4 life'.

Vriendelijke groeten,

Jan Goethals
directeur Vrije Basisschool 'Sint-Martinus'.
Steenweg 41
9890 Asper

De stilte omarmd

De stilte omarmd biedt een houvast voor iedereen die geconfronteerd wordt met het overlijden van een baby rond de geboorte. We zijn er zowel voor sterrenouders als voor sterrengrootouders, familie, vrienden, collega's ... We informeren en inspireren, want vaak steken heel wat vragen de kop op. Dit doen we enerzijds via onze website en social media, anderzijds door onze activiteiten. Daarnaast begeleiden we sterren(groot)ouders en eventuele broertjes of zusjes doorheen hun verlies en verdriet. We doen dit door individuele begeleiding door een rouw- én ervaringsdeskundige aan huis of op de sofa bij De stilte omarmd.

Bekijk dit goed doel