Eline, ons zonnetje - Warmste Week

Ten voordele van Depressiehulp.be

We verkopen via facebookgroepen van kazoumonitoren over heel België metalen opspeldpinnetjes in de vorm van een zonnetje met een heldenmasker op en kazoulogo's. Dit doen we ook via de facebookwall van goede vrienden en familie van Eline Moeremans. Eén pinnetje kost 3 euro en 2,5 euro wordt geschonken aan de vzw omdat we willen vermijden dat er nog meer zonnetjes verdwijnen door de vreselijke ziekte.
De reden dat we het zonnetje een heldenmasker hebben gegeven is omdat Eline echt een heldin is en blijft voor ons en omdat het geweten is dat mensen met mentale gezondheidsproblemen vaak een masker opzetten naar de buitenwereld toe.
Eline wilde het taboe rond mentale gezondheidsproblemen wegkrijgen en daarom willen wij haar strijd verderzetten en mensen nog meer voeling geven met het probleem. Zo zorgen we samen dat meer mensen geholpen worden om hun de strijd tegen de ziekte te winnen die Eline na super hard en lang vechten heeft verloren.

Waarom dit goed doel?

Eline, de allerliefste tweelingzus en dochter, een echte vriendin, een wereldverbeteraar en een super Kazou-moni. Zij leefde intens, was super (ge)lief(d) en blonk in alles uit. Zij gaf aan iedereen kansen en vooral aan de meest kwetsbaren. Zij leefde zonder filter met open geest, negeerde de grote vragen niet en ging met open vizier op zoek naar (soms onbestaande) antwoorden. Voor Eline moest alles altijd goed en perfect zijn. Het besef dat de wereld verre van perfect is, was bijzonder moeilijk voor haar om te aanvaarden. In februari 2018 ging voor haar plots het licht uit. “Zomaar zonder reden. Zoek niet naar een waarom.” Een diepe depressie overviel haar maar ze vocht keihard. Ze wilde het taboe rond psychische kwetsbaarheid doorbreken. Stilaan kreeg ze haar depressie onder controle maar een paniekaanval in juli nam haar mooie leven af. Eline heeft de wereld zeker een stukje verbeterd en zal ons altijd blijven inspireren. We koesteren en dragen haar overal en altijd met ons mee.

Depressiehulp.be

Depressiehulp.be werd speciaal gemaakt voor mensen met depressieve klachten en hun omgeving. Via drie luiken (informatie, zelfhulp en begeleiding) willen we op een laagdrempelige manier betrouwbare informatie verstrekken en de stap naar hulpverlening haalbaar maken.

Meer info vind je op onze website: www.depressiehulp.be.

Bekijk dit goed doel

Video's