eigen teelt

Ten voordele van VABSvzw

we zullen met enkele land/tuinbouwter vrouwen soep maken, hutsepot couli maken, eventueel nog confituur en andere dingen die groenten/fruit gerelateerd zijn en zullen ook fairbel chocomelk verkopen samen met verse groenten op de kerstmarkt in Langemark ook via vrienden en familie. de kerstmarkt gaat door op zondag 1 december. deze actie is van land/tuinbouwster vrouwen voor land/tuinbouwster vrouwen.wij doen ons werk met hart en ziel maar met al die controles, papierwerk, ... is het niet altijd meer zo evident.

Waarom dit goed doel?

zelf ben ik ook land/tuinbouster vrouw. het is belangrijk elkaar te steunen en helpen waar het nodig is. het is niet altijd gemakkelijk in onze sector en dan vinden we het goed dat we weten dat je altijd wel ergens terecht kunnen met ons verhaal en dat ze kunnen helpen kijken voor oplossingen, cursussen, ...

VABSvzw

VABS vzw (Vrouwen van het Algemeen Boerensyndicaat)
We hebben een voet tussen de deur in de mannenwereld van de familiale landbouw als
politiek ongebonden vrouwenorganisatie. Boerinnen/bestuursters staan op syndicaal en organisatorisch vlak vrijwillig ten dienste van hun collega's met een tijdschrift voor tips, activiteiten en cursusaanbod. VABS kan officieel optreden in naam van bescheiden hard werkende landbouwSTERs, sterkhoudsters en spilfiguren tussen familie en bedrijf in moeilijke omstandigheden. VABS wil boerinnen steunen in het opstarten van korte ketenverkoop, zorg projecten en initiatieven voor boerderijbeleving, we doen dit met weinig middelen maar met veel enthousiasme en vrijwillige inzet.
Meer info op www.vabsvzw.com of facebook: vabsvzw

Bekijk dit goed doel