EhB - Wijze raad van de dienst Onderwijsontwikkeling

Ten voordele van Vrienden van het Huizeke

De dienst Onderwijsontwikkeling geeft altijd al wijze raad, maar nu ook in de vorm van zelfgemaakte Fortune Cookies met een speciale (onderwijs)wens.

Waarom dit goed doel?

Omdat we het ondersteunen van kinderen/jongeren/gezinnen bij een betere toegang tot (hoger) onderwijs ontzettend belangrijk vinden. Jong beginnen aan de schoolpoort is hierbij een heel belangrijke eerste stap.

Vrienden van het Huizeke

Veel kinderen in armoede verlaten de school zonder diploma waardoor ze in armoede blijven.Wij gaan in tandem (hulpverlener en ervaringsdeskundige in armoede) aan de schoolpoort staan om ouders in armoede aan te spreken en toe te leiden tot CAW, OCMW, CLB; Wij gaan mee waar nodig en zolang als nodig. Zo versterken we ouders en nemen we zorgen van kinderen weg, waardoor ze meer kind kunnen zijn, er minder gedragsproblemen zijn, betere schoolresultaten en minder schooluitval. We doen dit vanuit een buurthuis, waar we letterlijk aanwezig zijn in de thuiswereld van ouders en kinderen en bruggen kunnen leggen met onderwijs en samenleving. Wij willen meer tandems inzetten om meer scholen te bedienen; waardoor we meer ouders en kinderen bereiken.

Bekijk dit goed doel