Eetfestijn for Life

Ten voordele van NATIONAAL MS CENTRUM VZW

Wij organiseren een eetfestijn (spaghetti bolognese of vol-au-vent met frietjes en dessert) op zaterdag avond 7 december (van 17u tot 21u30) en op zondag middag 8 december (van 11u30 tot 14u30) in Feestzaal ’t Wiel te Steenokkerzeel. Hiermee willen wij geld inzamelen ten voordele van het welzijn van patiënten met Multiple Sclerose of Parkinson.
Door deel te nemen aan onze benefietactie, kan jij ook jouw steentje bijdragen. Inschrijven kan via ons e-mail adres EetfestijnForLife2019@proximus.be.
De helft van de opbrengst van ons initiatief gaat naar het Nationaal MS Centrum te Steenokkerzeel, de andere helft naar de Vlaamse Parkinson Liga.

Waarom dit goed doel?

Met onze benefietactie willen wij een duidelijk signaal geven dat wij de MS- en Parkinson- patiënten een warm hart toedragen en een steentje willen bijdragen tot het verhogen van hun welzijn. En deze steun is hard nodig, want MS en Parkinson zijn beide ziektes van alle leeftijden. Ook jonge mensen kunnen hierdoor worden getroffen. Bovendien krijgen deze patiënten het verdikt van ongeneeslijk ziek. Zij weten dat het alleen maar slechter wordt, want de huidige medicatie kan de symptomen enkel tijdelijk onderdrukken, maar niet genezen.
Als organisatoren worden wij in onze directe omgeving met MS en Parkinson geconfronteerd en weten dus welke nefaste impact deze ziektes hebben.

NATIONAAL MS CENTRUM VZW

Het NMSC is gespecialiseerd in MS en aanverwante neurologische aandoeningen. Naast 120 Sp-bedden, is er een specifieke RIZIV conventie voor 70 ambulante reva plaatsen/dag, en poliklinische activiteit die zich toespitst op personen met MS. Het NMSC speelt nationaal en internationaal een rol in de behandeling en revalidatie van de persoon met MS (een multidisciplinaire aanpak staat steeds voorop). Een nieuw Transmuraal & Multidisciplinair MS-Team biedt een innovatief programma aan. Het NMSC bereidt tevens de bouw van een gloednieuw ziekenhuis voor.
Het NMSC werkt nauw samen met UZL en bouwt zijn activiteiten progressief uit in complementariteit met de revalidatie activiteiten van het UZ Leuven.

Bekijk dit goed doel