Eenwielersponsortocht

Ten voordele van Vergeet de Kinderen Niet

De eenwieleraars van circusatelier Sarakasi gaan samen op tocht. Ze laten zich sponsoren per kilometer. Zo eenwieleren ze hopelijk heel wat centjes bij elkaar voor het goede doel. Na de eenwielertocht openen we in onze circuszaal de barakasi, waar mensen iets warm of iets koud kunnen drinken ten voordele van de actie.

Waarom dit goed doel?

We leerden de vzw uit onze eigen regio kennen nadat we er gratis circusinitiatie mochten geven. Zo konden we zelf het nut van vzw Vergeet de Kinderen Niet ondervinden. Een vzw die we maar al te graag steunen.

Vergeet de Kinderen Niet

De vzw Vergeet de Kinderen Niet! is een 100% vrijwilligersorganisatie die zich onbezoldigd inzet om de belangen van kwetsbare kinderen te verdedigen.
We richten ons niet alleen tot dakloze kinderen maar zeker ook naar kinderen die zich in een precaire (thuis)situatie bevinden.
Als vereniging verbinden we ons ertoe om in een sfeer van verbondenheid de basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit om te zetten naar de praktijk. Zo willen wij een streepje zon brengen in het leven van een grote groep vergeten kinderen. Maar al gauw wilden we meer betekenen voor dakloze kinderen. En zo werd ons kamp in de zomer van 2014 geboren. Gewoon. Omdat we vinden dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. En omdat we dakloze (en kansarme) kinderen op een speelse manier willen versterken. Deelnemen aan zinvolle vrijetijdsactiviteiten zorgt immers voor een betere cognitieve en sociale ontwikkeling. Want voor ons verdient elk kind het om gewoon kind te mogen zijn.

Bekijk dit goed doel