Een warm Stella hart van 6STWa

Ten voordele van FEESTvarken vzw

We organiseren in oktober een gebakbuffet voor ouders en sympathisanten van onze school. We hebben met onze klasgroep nieuwe gebakjes ontworpen. We hopen met dit proeffestijn wat centjes in te zamelen, dat we graag willen doneren aan VZW Het Feestvarken.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn de allerleukste klas van het Stella Matutina in Wuustwezel. Omdat we zelf graag feesten wanneer we jarig zijn, willen we ook kinderen die het met minder moeten stellen, graag voorzien van een verjaardagsfeest. De dag dat je jarig bent, moet een speciale dag zijn. Elk kind verdient dan de nodige aandacht. Aandacht en een leuk feest / cadeau wensen wij alle kinderen toe.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel