Een Vergeef-Me-Welletje voor een Vergeet-Me-Nietje

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Een half jaar geleden is onze papa gestorven aan zelfdoding. Hij zag graag de bloemetjes vergeet-me-nietjes. Daarom verkopen we pinnetjes in de vorm van deze bloemetjes onder het motto "een vergeet-me-nietje en een vergeef-me-welletje", iets wat een mooie boodschap naar voor brengt rond zelfdoding.

Waarom dit goed doel?

Onze papa stapte op 4 mei 2019 uit het leven. Om hem te herinneren verkopen we pinnetjes in de vorm van de bloemetjes vergeet-me-nietjes onder het motto "een vergeet-me-nietje en een vergeef-me-welletje". We willen het taboe rond zelfdoding en mentale gezondheid doorbreken.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's