Een speculaasje één of twee, voor Czagani's BeleefTV

Ten voordele van Woonzorgcentrum Czagani - vzw Compostela

We zijn reeds van start gegaan met speculaas bakken t.v.v. de aankoop van een beleefTV voor WZC Czagani. Meerdere keren per week gaat het speculaasbakteam aan het werk om speculaas te bakken. Deze is verkrijgbaar aan het onthaal van het woonzorgcentrum, maar er zijn ook steeds een hele bende mensen die zich inzetten om deze speculaas te verkopen. De speculaasbak loopt tot het einde van de warmste week, tot 24 december.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn al lange tijd verbonden met het WZC Czagani. Het is reeds het derde jaar op rij dat wij hiervoor een actie organiseren. Czagani is echt een warm rusthuis, waar iedereen zich direct welkom voelt en thuis voelt. Daarom willen wij graag voor dit rusthuis terug een actie organiseren. Onze speculaasbak is de vorige 2 jaar een groot succes geweest. Daarom gaan wij hier dit jaar opnieuw mee van start.

Woonzorgcentrum Czagani - vzw Compostela

Om onze bewoners nog een betere en kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden zouden wij graag investeren in een "BeleefTV" of "belevenistafel". Dit zou voor ons rusthuis veel meer mogelijkheden brengen naar vrije tijdsbesteding. Het belangrijkste kenmerk van de BelevenisTafel is dat mensen samen aan de tafel kunnen zitten en gezamenlijk activiteiten kunnen uitvoeren. Deze tafel zorgt voor ontspanning, sociale contacten, stimulatie van het geheugen, enz...

Iedereen in dit huis zou van deze tafel gebruik kunnen maken. Alle bewoners, maar zelfs ook familie om bijvoorbeeld familiefoto's, vakantiefoto's te tonen, ...

Deze moderne technologie laat ons toe om met bewoners op een andere manier te reminisceren over thema's die de bewoners aanbelangen. Maar het kan ook dienen om de zwaar dementerende bewoners hun zintuigen op een andere leuke manier te prikkelen.

Kortom, het zou een grote meerwaarde zijn voor onze bewoners!

Bekijk dit goed doel