Een nachtje buiten slapen voor Enchanté VZW

Ten voordele van ENCHANTE

Nog te veel mensen in ons land brengen noodgedwongen de nacht op straat door. Uit solidariteit met hen ontrollen we voor één nacht onze slaapzak onder de blote sterrenhemel. Op 20 december breng ik samen met Enchanté en vele anderen buiten de nacht door.

Door mee te slapen zetten we deze onze boodschap kracht bij én zamelen we geld in om het Gentse Enchanté netwerk te laten voortbestaan. Voor deze moedige daad laat ik mij sponsoren door mijn sympathiek netwerk!

Waarom dit goed doel?

Omdat er zoveel mensen zijn in onze stad Gent waarvan het leven toch een beetje vergemakkelijkt in het alledaagse door af en toe een dienst te kunnen gebruiken en een babbeltje te kunnen slaan, midden in het gemeenschapsleven, niet in afgezonderde plekken.

ENCHANTE

Enchanté is een (nu nog Gents) netwerk van hartelijke handelaars en burgers die gratis kleine diensten aanbieden aan wie hier om welke reden dan ook nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, of een plek om een rugzak te zetten, het kan allemaal. Enchanté droomt van een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Zo’n kleine gebaren kunnen het verschil maken, toch? Ervaringsdeskundige Natachea zegt het zo: “Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” Zo wil Enchanté drempels verlagen en sociale muurtjes slopen om meer ruimte te creëren waar IEDEREEN mens onder de mensen kan zijn.

Bekijk dit goed doel

Video's