Een muzikale koffiestop

Ten voordele van Orper Straatkinderen Kinshasa vzw

Gedurende de middagspeeltijd mogen de kinderen vanaf 9/12/'19 liedjes aanvragen. Eén liedje kost €1. Op vrijdag 13/12/'19 houden we een koffie- en chocostop met een zelfgebakken koekje. Dit voor al de ouders, kinderen en sympathisanten van onze school. Dit alles aan democratische prijzen.

Waarom dit goed doel?

Juf Anny, onze oud-collega gaat elk jaar voor ongeveer drie maanden naar Kinshasa om er bij Orper vrijwilligerswerk te doen.
Zij komt nog vaak bij ons in school helpen en wij willen Orper door acties steunen om het onderwijzen en opleiden van straatkinderen te bevorderen.

Orper Straatkinderen Kinshasa vzw

ORPER staat voor OEUVRE DE RECLASSEMENT ET DE PROTECTION DES ENFANTS DE LA RUE . Onze vzw zet zich in voor de duizenden straatkinderen in Kinshasa. Ism een lokale vereniging, Orper Kinshasa (sinds 1981 actief):
- Jongeren en kinderen beschermen tegen de gevaren van het straatleven door scholing, medische hulp, korte en langdurige opvang in homes. Reïntegratie in de familie/maatschappij.
- In 7 opvanghuizen verspreid over de stad.
- 3000 jongeren hebben één of ander contact met Orper
- Bakkers-, Kappers-, koks-, en landbouwersopleiding. De jongeren krijgen aangeleerd hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen.
- Praktische steun, medische, psychologische en emotionele opvang voor deze vaak zwaar getraumatiseerde kinderen.
- Zoeken naar lokale opvanggezinnen voor de kleintjes.
-Er is een mobiel centrum ( kleine ambulance ) om kinderen op straat te bezoeken en verzorgen.

Bekijk dit goed doel