Een lichtje voor Veerle

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ik ben een keramiste en dagelijks bezig met klei.
Mijn beste vriendin Veerle stapte uit het leven in 1994. Met mijn actie zou ik mensen willen steunen die zich inzetten om zelfmoord bij jongeren bespreekbaar te maken. Die jongeren helpen , die luisteren naar hun problemen. Die zich inzetten als vrijwilliger aan de zelfmoordlijn.

Waarom dit goed doel?

In 1994 stapte mijn beste vriendin Veerle uit het leven. Dit heeft me getekend voor mijn leven en nu nog ben ik vaak verdrietig. Ze heeft nooit hulp gezocht. Hopelijk kan ik hiermee wat meer van betekenis zijn. Misschien een lichtje in de duisternis.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel