Een lichtje in je hart

Ten voordele van Huntington Liga

Huntington is een erfelijke ongeneeslijke ziekte en kan tot de dag van vandaag geen oplossing gevonden worden . Doordat wij een buurvrouw hebben in ons dorp Steenkerke van 39 jaar die niet meer thuis kan verzorgt worden . Twee kinderen en een man die haar veel gaan bezoeken in Lede bij Aalst .
Kinderen hebben haar nodig 13 jaar en 15jaar .
Daarom willen we theelichtjes verkopen voor de vooruitgang naar onderzoeken te verbeteren .

Waarom dit goed doel?

Hallo, we hebben een buurvrouw te Steenkerke die die ziekte heeft . Ze is 39jaar en heeft een man en 2 kindjes .Ze kan thuis niet meer verzorgd zijn . Is momenteel in lede . Vrienden van haar hebben ons theelichtjes gegeven om te verkopen . Ze zijn gemaakt in arduin door een steenkapper. Met een kaarsje te branden heeft een mens wat hoop ❤️

Huntington Liga

De Huntington Liga vzw brengt mensen betrokken bij de ziekte van Huntington bij elkaar. De ziekte van Huntington is een neurologische, degeneratieve, erfelijke aandoening die de hersenen aantast en een fysieke, mentale en psychische aftakeling tot gevolg heeft. De ziekte vangt doorgaans aan op middelbare leeftijd. Kinderen van een huntingtonpatiënt hebben 1 kans op 2 om deze ziekte over te erven. De Huntington Liga organiseert zelfhulpactiviteiten voor alle betrokkenen. Naast de diverse lotgenotenbijeenkomsten wordt er tweemaal per jaar een vakantieweekend georganiseerd waar patiënten individueel of samen met hun gezin kunnen aan deelnemen. Om de lage drempel van deze activiteiten te verzekeren worden ze gratis of tegen een zeer lage deelnameprijs aangeboden.

Bekijk dit goed doel